Hjemmelaget riskrem med vanilje og kanelstang

Denne oppskriften gir deg fremgangsmåten på en god grøt i seg selv, som kanskje bare blir enda bedre som riskrem. Prøv selv!

Ingredienser

Julegrøt

  • 2 dl Risgryn
  • 4 dl Vann
  • 1 stk Kanelstang
  • 1 stk Vaniljestang
  • 1 liter Helmelk
  • 1 ts Salt
  • Smør, sukker og malt kanel til servering

Krem

  • 3 dl Kremfløte
  • 3-4 ss Sukker
  • 500 g Ferdigkokt grøt
  • 12-14 Syltede klementiner

Syltet klementin

  • 10 stk Klementiner
  • 2,5 dl Vann
  • 1 dl Sukker
  • 1 stk Kanelstang
  • 4-5 stk Nellikspiker
  • 1 stk Vaniljestang
  • 1 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Kok opp risgryn, vann, kanelstang og frøene fra vaniljestangen i en stor gryte til vannet har kokt inn.
  2. Tilsett melken og kok grøten over svak varme under omrøring til den er passe tykk.
  3. Fjern kanelstangen og smak til grøten med salt før du avkjøler det du vil ha til riskrem og ikke ønsker å spise med en gang (grøten er nemlig veldig godt i seg selv, så pass på at du ikke er for sulten når du lager grøten..)
  4. For å lage de syltede klementinene skjærer du av skallet på klementinene. Skjær så ut filetene, eventuelt skrell dem og del dem opp i båter. Kok opp vann og sukker med krydderet og tilsett finrevet sitronskall og -saft. Legg filetene i den varme sukkerlaken og la dem avkjøles i laken.
  5. Pisk kremen med sukkeret til den er stiv og rør inn den kokte grøten. Server med syltede klementinfileter.