Ingredienser
Risgrøt
-
1
pose
risengryn
-
2
dl
vann
-
12
dl
lett- eller h-melk
Posjert frukt
-
1
dl
brunt sukker
-
1,5
dl
vann
-
1
stk
appelsin
-
1
stk
vaniljestang
-
5
stk
nellikspiker
-
0,5
ts
malt kardemomme
-
1
stk
kanelstang
-
0,5
ts
flaksalt
-
250
g
tørket frukt (feks aprikoser, rosiner og fiken)
Slik gjør du
-
Hell risengrynene i en stor kjele. Tilsett vann og melk og rør godt om. La det koke opp, reduser varmen og la det småkoke i 25 minutter mens du fortsetter å røre.
-
Bland sukker og vann i en liten kjele. Vask appelsinen, riv skallet fint og ha det i gryten sammen med appelsinsaften.
-
Varm det opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Lag et snitt langs vaniljestangen, skrap ut frøene i kjelen og legg stangen i. Tilsett resten av krydderet.
-
Hakk opp den tørkede frukten, legg den i og la det småkoke til sausen har tyknet.
Server grøten toppet med frukten og den søte sirupen.