Risgrøt med posjert frukt

Prøv en ny variant av julegrøten.

20-40 min
Middels
Risgrøt med posjert frukt

Slik gjør du

  1. Risgrøt

    1. 1
      Hell risengrynene i en stor kjele. Tilsett vann og melk og rør godt om. La det koke opp, reduser varmen og la det småkoke i 25 minutter mens du fortsetter å røre.
  2. Posjert frukt

    1. 1
      Bland sukker og vann i en liten kjele. Vask appelsinen, riv skallet fint og ha det i gryten sammen med appelsinsaften.
    2. 2
      Varm det opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Lag et snitt langs vaniljestangen, skrap ut frøene i kjelen og legg stangen i. Tilsett resten av krydderet.
    3. 3
      Hakk opp den tørkede frukten, legg den i og la det småkoke til sausen har tyknet.
      Server grøten toppet med frukten og den søte sirupen.

Lignende oppskrifter