Gulrotkake med mørke bær

En kake til alle anledninger

Ingredienser

Gulrotkake

  • 3 stk egg
  • 3,5 dl sukker
  • 1,5 kopp grovhakket valnøtter
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1 ss kanel
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 4 dl gulrot
  • 2,5 dl rapsolje

Topping

  • 200 g kremost
  • 1 dl melis
  • 150 g friske blåbær og bjørnebær
  • 1 s revet skall og saft fra lime

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett valnøtter, salt, kardemomme og kanel. Bland mel med natron og bakepulver.
  2. Visp det hele sammen, bland i revet gulrot og olje. Hell røren i en smurt form med avtagbar bunn. Stek i ca 35-40 minutter.
  3. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i den med en trepinne, dersom det ikke er deig på pinnen er kaken ferdig. Avkjøl.
  4. Topping: Bland kremosten med melis. Bre kremen ut over kaken og pynt med friske bær. Riv over skallet av en lime og press saften over hele kaken. Spises med en gang – det som blir igjen settes i kjøleskapet.