Havremuffins

Disse muffinsene blir garantert populær skolemat!

Ingredienser

Havremuffins

  • 100 g Flytende margarin eller nøytral matolje
  • 1,5 dl Melk
  • 2 stk Egg
  • 2 ss Sukker
  • 3 dl Havregrøt
  • 4,5 dl Sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 ss Bakepulver
  • 1 ts Kanel
  • 0,5 ts Salt
  • 1 dl Rosiner eller annen tørket frukt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Rør sammen flytende margarin eller matolje med melk, egg og sukker i en bolle. Bland sammen mel, bakepulver, kanel, salt og rosiner i en annen bolle og rør det sammen med væsken til du har en jevn røre. Tilsett havregrøtrestene og rør rundt.
  3. Fordel røren i muffinsformene, fyll formene ca. 2/3 fulle.
  4. Stek muffinsene på midterste rille i ovnen i ca 15 minutter. Steketiden vil variere avhengig av av hvor store muffinsformer du bruker. Jo større former, jo lengre steketid.