Julemarengs

Julemarengs

Disse søte, sprø marengsene er perfekte til å pynte kaker med, men kan også nytes alene som en deilig julesnack. Monteres sammen til en morsom soppform.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Julemarengs

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Hell sukkeret jevnt utover en bakepapirkledd stekeplate og varm det i ca. 5 minutter. Pass nøye på – du ønsker at sukkeret så vidt skal begynne å smelte i kantene, ikke få farge.
  2. Gni inn bakebollen til kjøkkenmaskinen med snittsiden av sitronen for å fjerne eventuelle fettrester. Pisk eggehvitene på middels hastighet (kjøkkenmaskin er å anbefale) til de akkurat begynner å forme små topper, ikke la dem bli stive.
  3. Fjern sukkeret fra ovnen, reduser varmen til 100 grader og bruk bakepapiret som en trakt for å veldig sakte helle sukkeret oppi eggehviten mens du fortsetter å piske. Skru opp hastigheten og pisk videre i ca. 10 minutter for å avkjøle massen. Dekk to stekeplater med bakepapir og fest hjørnene med en ørliten klatt røre i hvert hjørne.
  4. Soppstilker: Fyll en sprøytepose med 1/3 av marengsen, evt. en stor frysepose som du klipper hjørnet av når du har fylt den. Klem forsiktig ut små marengs, ca. 2 cm. I diameter som ender i en spiss, 4-5 cm høye. (Ha et godt mellomrom mellom hver stilk – de hever under steking).
  5. Sopphatter: Klem ut litt konditorfarge langs kanten av posen og fyll i resten av marengsen. Ikke rør det sammen, da vil du ikke få marmorering. Klem ut sopphatter med en diameter på ca. 4 cm. Sett marengsene i ovnen og la dem steke i ca. 30 minutter. Test én ved å banke forsiktig på undersiden – høres den hul ut er den ferdig. Skru av varmen og la marengsene stå i ovnen med lukket dør over natten. På den måten blir de ekstra seige.
  6. Montering: Lag et lite hull til stilken i bunnen av sopphatten med en spiss kniv. Smelt sjokoladen i en stor skål i et vannbad. Dypp bunnen av sopphattene i sjokoladen og stikk inn stilkene. Legg dem på et bakepapir til de har stivnet.