Entrecôte med avokadosmør og salat av råmarinerte sjampinjonger

Lyst på en middag utenom det vanlige i dag? Prøv denne gode retten med entrecôte og avokadosmør.

Ingredienser

Entrecôte med avokadosmør og salat av råmarinerte sjampinjonger

  • 4 stk entrecôte
  • 1 kurv hvite sjampinjonger
  • 1 potte kruspersille
  • 1 stk sjalottløk
  • 0,5 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk babyspinat
  • kvernet sort pepper

Avokadosmør

  • 2 stk modne avokado
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 ts havsalt
  • 3 dråper Tabasco

Slik gjør du

  1. Skjær sjampinjonger i tynne skiver. Plukk persille av stilkene og finhakk sjalottløk.
  2. Legg alt i en skål. Press over sitronsaft, drypp over litt olivenolje og la det marinere i 5-10 minutter til soppen mykner. Vend spinatbladene forsiktig inn rett før servering og smak til med pepper.
  3. Kjør sammen alle ingrediensene til avokadosmøret i en blender eller med en stavmikser og smak til med salt og Tabasco.
  4. Salte og pepre kjøttet. Pensle med olivenolje og grill kjøttet i ca 3-4 minutter på hver side.
  5. Server kjøttet med salaten og en skje av avokadosmøret.