-
Varm opp grillen. Gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
-
Stek pommes frites i ovnen etter anvisning på pakken.
-
Finhakk persillen og hvitløken og legg den til side.
-
Grill paprikaene hele over direkte varme til de er lettere brent over hele (de skal skrelles). Legg dem rett i en plastpose, lukk og la dem hvile i noen minutter. Når de er kalde nok til å håndteres, skal skinnet lett kunne dras av.
-
Del paprikaene i to, fjern frø og kjernehus og skjær dem i tynne skiver.
-
Smelt smøret i en kjele over middels varme, tilsett hvitløk og stek til den så vidt har fått en gyllen farge.
-
Fjern kjelen fra varmen, tilsett paprika, persille og eddik og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over på et serveringsfat.
-
Grill kjøttet først over direkte varme for en fin stekeskorpe, deretter ferdig over indirekte varme.
-
La det hvile på toppen av paprikablandingen. Skjær det i delikate skiver og legg det tilbake, sammen med all saften fra skjærebrettet og en ekstra klype flaksalt.
-
Server sammen med pommes frites, aïoli og en neve salat.