Entrecôte med grillet paprika, pommes frites og aïoli

Legg biffen på grillen, og lag en kjempegod middag mens du nyter solen.

40-60 min
Middels
Entrecôte med grillet paprika, pommes frites og aïoli

Slik gjør du

    1. 1
      Varm opp grillen. Gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
    2. 2
      Stek pommes frites i ovnen etter anvisning på pakken.
    3. 3
      Finhakk persillen og hvitløken og legg den til side.
    4. 4
      Grill paprikaene hele over direkte varme til de er lettere brent over hele (de skal skrelles). Legg dem rett i en plastpose, lukk og la dem hvile i noen minutter. Når de er kalde nok til å håndteres, skal skinnet lett kunne dras av.
    5. 5
      Del paprikaene i to, fjern frø og kjernehus og skjær dem i tynne skiver.
    6. 6
      Smelt smøret i en kjele over middels varme, tilsett hvitløk og stek til den så vidt har fått en gyllen farge.
    7. 7
      Fjern kjelen fra varmen, tilsett paprika, persille og eddik og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over på et serveringsfat.
    8. 8
      Grill kjøttet først over direkte varme for en fin stekeskorpe, deretter ferdig over indirekte varme.
    9. 9
      La det hvile på toppen av paprikablandingen. Skjær det i delikate skiver og legg det tilbake, sammen med all saften fra skjærebrettet og en ekstra klype flaksalt.
    10. 10
      Server sammen med pommes frites, aïoli og en neve salat.