-
Forvarm ovnen til 200 grader og sett på grillen. Tørk godt av kjøttet, gni det inn med en god klype salt og romtemperer det i ca. 15 minutter, gjerne mer om du kan.
-
For å lage urtesmøret finhakker du urtene (kun bladene av rosmarinen) og hvitløken og riv sitronskallet fint. Legg det på et fat med smøret skåret i små terninger og en klype salt. Mos det sammen med en gaffel. Legg det over på et bakepapir, brett den ene kanten over og rull smøret til en tykk og stram pølse. Tvinn endene sammen og legg den i fryseren så det stivner fortere. Skal du ikke spise med en gang holder det å lagre smøret i kjøleskapet.
-
Bruk en mandolin/skarp kniv/siden av et rivjern og skjær potetene i skiver på ca. 3 mm.
Legg dem i en bolle og vend dem inn i olje. Fordel dem utover to stekebrett dekket med bakepapir. Pass på at ingen skiver overlapper, da blir alle like mye stekt. Strø over en klype flaksalt eller ønsket krydder og stek til potetene er gylne og sprø, ca. 20 minutter.
-
Grill kjøttet over direkte varme til alle sider har fått en fin stekeskorpe og det er ferdig stekt. La det hvile halve steketiden før du skjærer i det. Del sitronen i to og grill den med snittsiden ned.
-
Server kjøttet med potetgull, en neve ruccula og en skive grillet sitron på siden, med et par fine urtesmørskiver oppå hvert kjøttstykke.