-
Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk godt av kjøttet, gni det inn med en god klype salt og romtemperér det.
-
Grill kjøttet over direkte varme til alle sider har fått en fin stekeskorpe og det er ferdig stekt. La det hvile.
-
Del sitronen i to og grill den med snittsiden ned. Server kjøttet med potetgull, en neve ruccula, med et par fine urtesmørskiver oppå hvert kjøttstykke.
-
Bruk en mandolin/skarp kniv/siden av et rivjern og skjær potetene i skiver på ca. 3 mm.
-
Legg dem i en bolle og vend dem inn i olje. Fordel dem utover to stekebrett dekket med bakepapir – pass på at ingen skiver overlapper.
-
Strø over en klype flaksalt og stek til potetene er gylne og sprø, ca. 20 minutter.
-
Finhakk urtene (kun bladene av rosmarin) og hvitløken og riv sitronskallet fint.
-
Legg det på et fat med smøret skåret i små terninger og en klype salt. Mos det sammen med en gaffel.
-
Legg det over på et bakepapir, brett den ene kanten over og rull smøret til en tykk og stram pølse. Tvinn endene sammen og legg den i fryseren.