Entrecote med hjemmelaget potetgull og urtesmør

Server biffen med hjemmelaget potetgull.

Ingredienser

Entrecote

  • 4 stk Entrecote
  • Flaksalt
  • 1 stk Sitron
  • 1 pose Ruccula

Potetgull

  • 4 stk Store poteter
  • 0,5 dl Raps- eller olivenolje
  • Flaksalt

Urtesmør

  • 1 liten neve Friske urter (gjerne timian og rosmarin)
  • 1 fedd Hvitløk
  • Skallet av en sitron
  • 100 g Smør

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk godt av kjøttet, gni det inn med en god klype salt og romtemperér det.
  2. Grill kjøttet over direkte varme til alle sider har fått en fin stekeskorpe og det er ferdig stekt. La det hvile.
  3. Del sitronen i to og grill den med snittsiden ned. Server kjøttet med potetgull, en neve ruccula, med et par fine urtesmørskiver oppå hvert kjøttstykke.
  4. Bruk en mandolin/skarp kniv/siden av et rivjern og skjær potetene i skiver på ca. 3 mm.
  5. Legg dem i en bolle og vend dem inn i olje. Fordel dem utover to stekebrett dekket med bakepapir – pass på at ingen skiver overlapper.
  6. Strø over en klype flaksalt og stek til potetene er gylne og sprø, ca. 20 minutter.
  7. Finhakk urtene (kun bladene av rosmarin) og hvitløken og riv sitronskallet fint.
  8. Legg det på et fat med smøret skåret i små terninger og en klype salt. Mos det sammen med en gaffel.
  9. Legg det over på et bakepapir, brett den ene kanten over og rull smøret til en tykk og stram pølse. Tvinn endene sammen og legg den i fryseren.