Mørbrad med grillede grønnsaker og yoghurtdressing

Sett biffen på et spyd og server med grillede grønnsaker.

Ingredienser

Mørbrad med grillede grønnsaker og yoghurtdressing

  • 4 stk Mørbrad naturell storfe
  • 9 stk Sjalottløk
  • 1 pk Sjampinjong
  • 2 store eller 4 små Hjertesalater
  • 3 ss Olivenolje + ekstra til grilling
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 0,5 stk Sitron
  • 0,5 dl Bladpersille, sammenklemt
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 dl Gresk yoghurt
  • 0,5 ts Sukker
  • 1 klype Chilipulver

Slik gjør du

  1. Legg grillspydene i vann dersom du bruker varianter i tre.
  2. Skjær kjøttet i grove terninger, skrell løken og børst av soppen for jord. Del salatene i to på langs, ev. i fire dersom salatene er store.
  3. Tre kjøtt, 8 løk og sopp på separate grillspyd (pga ulik steketid). Pensle spydene og salaten med olje og strø over en klype salt og pepper.
  4. Vask sitronen. Finhakk persille, hvitløk og den siste sjalottløken. Pisk sammen yoghurt, sukker, 3 ss olje, persille, hakket løk, hvitløk og chilipulver i en bolle. Riv i skallet på sitronen på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften. Pisk dressingen godt sammen og smak den til med en god klype salt og pepper.
  5. Grill spydene med kjøtt først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe, og deretter ferdig over indirekte varme sammen med resten av grønnsakene.
  6. Server grillspydene sammen med den grillede salaten og dressingen.