-
Legg grillspydene i vann dersom du bruker varianter i tre.
-
Skjær kjøttet i grove terninger, skrell løken og børst av soppen for jord. Del salatene i to på langs, ev. i fire dersom salatene er store.
-
Tre kjøtt, 8 løk og sopp på separate grillspyd (pga ulik steketid). Pensle spydene og salaten med olje og strø over en klype salt og pepper.
-
Vask sitronen. Finhakk persille, hvitløk og den siste sjalottløken. Pisk sammen yoghurt, sukker, 3 ss olje, persille, hakket løk, hvitløk og chilipulver i en bolle. Riv i skallet på sitronen på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften. Pisk dressingen godt sammen og smak den til med en god klype salt og pepper.
-
Grill spydene med kjøtt først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe, og deretter ferdig over indirekte varme sammen med resten av grønnsakene.
-
Server grillspydene sammen med den grillede salaten og dressingen.