Storfe med lun, aromatisk olje og salat

En smakfull kombinasjon av mørt storfe, aromatisk olje og sprø salat.

Ingredienser

  • 1 valgfritt kjøtt av storfe til 4 personer
  • 1 stk brød
  • 1 pose middelhavsmix

Lun, aromatisk olje

  • 2 fedd hvitløk
  • 20 stk grønne, stenfrie oliven
  • 1 liten neve frisk persille
  • 1 dl olivenolje
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss kapers
  • 1 ts chili Explosion
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts flaksalt

Slik gjør du

  1. Skrell hvitløken og skjær den i tynne skiver. Grovhakk olivenene og finhakk persillen.
  2. Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme. Tilsett rosmarinen (hel), kapers, hvitløk og Chili Explosion. La det steke til hvitløken har fått litt farge og fjern pannen fra varmen.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt sammen og sett til side.
  4. Krydre storfekjøttet med salt og pepper, og stek det i en varm panne i 2-3 minutter på hver side, eller til ønsket stekegrad. La det hvile før det skjæres i skiver.
  5. Skyll salaten og drypp over litt av den aromatiske oljen før servering. Server kjøttet med salaten og resten av oljen ved siden av, gjerne med godt brød.