-
Varm opp grillen. Gni inn kjøttet med en god klype salt og pepper.
-
Skjær av brokkolistilkene, skrell dem og skjær dem i lange skiver. Del bukettene i grove biter. Vend bitene inn i litt olje og strø på en klype salt.
-
Rist brødskivene dersom de ikke allerede er tørre. Riv dem opp i grove biter, legg dem i en liten foodprosessor, tilsett 1 ss olje, Sriracha og en klype salt og kjør dem sammen til halvgrove smuler. Rist dem gylne og sprø i en tørr stekepanne og legg dem til side.
-
Kjør sammen basilikum, chili, finrevet sitronskall og sitronsaft med 0,8 dl olje i foodprosessoren til det er grovt hakket og smak til dressingen med salt.
-
Grill ytrefiletene først over direkte varme for å få en fin skorpe på kjøttet, deretter ferdig over indirekte varme. La kryddersmøret smelte inn i kjøttet mens det hviler.
-
Grill brokkolien over direkte varme på et aluminiumsfolieark. Vend litt på bitene underveis til de har fått noen hardt grillede partier og mørnet litt.
-
Legg dem på et serveringsfat, topp med dressing, revet Grana Padano og brødsmuler. Server sammen med kjøttet skåret i tynne skiver.