Ytrefilet av storfe med grillet hjertesalat og pepperrotsmør

Lag herlig oksekjøtt på grillen og server med kjempegodt pepperrotsmør.

Ingredienser

Ytrefilet av storfe med grillet hjertesalat

  • 4 stk Ytrefilet av storfe i skiver
  • 2 stk Hjertesalat
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 1 ts Tørket salvie
  • 1 ts Tørket timian
  • 2 ss Olivenolje

Pepperrotsmør

  • 75 g Smør, romtemperert
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ss Pepperotkrem
  • 1 liten neve Frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen.
  2. Rør sammen salt, pepper, salvie og timian. Gni kjøttstykkene godt inn med olje, deretter i krydderblandingen.
  3. Grill kjøttet først over direkte varme til det har en fin grillskorpe, deretter ferdig over indirekte varme.
  4. Del salathodene i to på langs og grill dem raskt med snittsiden ned over direkte varme.
  5. Server kjøttet og salaten toppet med pepperrotsmøret og litt ekstra gressløk.
  6. Pisk sammen smør, finrevet hvitløk, pepperrotkrem, finhakket gressløk (spar litt til pynt) og en klype salt. Sett pepperrotsmøret kaldt.