Ytrefilet med kryddersmør og grillet aspargessalat
Med mat på grillen blir det skikkelig sommerstemning.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Skyll ertene i vann og legg dem på et fat slik at de tiner. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og hakk dem grovt. Finhakk gressløken.
- 2Hold aspargesen i hver ende av stilken, mellom tommel og pekefinger og bøy forsiktig til den knekker. Slik fjerner du den meste trevlete biten på hver asparges. Kast. Skjær aspargesene i to på langs og pensle dem med olje.
- 3Grill ytrefileten over direkte varme i ca. 4-5 minutter på hver side for å få en fin grillskorpe. Stek dem ferdig over indirekte varme.
- 4Grill aspargesene over indirekte varme med snittsiden ned. Du ønsker fine grillstriper, men fortsatt litt tyggemotstand, så ikke grill dem for lenge. Vend sammen ruccula, erter, valnøtter, gressløk, asparges, 2 ss olje, salt og pepper. Skjær osten i tynne skiver med en potetskreller over salaten.
- 5Vask sitronen grundig og riv over skallet på den fineste settingen på rivjernet. Klem over sitronsaften og server salaten sammen med kjøttet.
- 1