-
Skjær blomkålen i små buketter og stilken i terninger. Dampkok den til den er mør og du lett kan føre en spiss kniv gjennom den. Spar på kokevannet.
-
Legg blomkålen i en blender (eller bruk en stavmikser i kjelen) sammen med smøret og ca. 2 dl kokevann. Kjør det sammen. Tilsett mer kokevann etter behov, til du har en fløyelsmyk konsistens. Smak til med salt og hvitt pepper.
-
Varm karbonadene i 1 ss olje på middels varme i en stekepanne.
-
Vend sammen ruccula, grovhakket mynte og persille i en salatbolle.
-
Skrell hvitløken, legg den på et skjærebrett, legg den flate siden av en kniv oppå og gi den et godt slag. Strø over en god klype salt og mos det sammen med den flate siden av kniven. Skrap hvitløken opp i en liten skål og bland den sammen med sitronsaften. Rør deretter inn 4 ss olje.
-
Vend dressingen inn i salaten og server med blomkålpuré og varme karbonader.