-
Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Legg kjøttdeig, finhakkede urter og hvitløk, sennep, Worcestershire-saus, 1 ts salt og 1⁄2 ts pepper i en stor bolle.
-
Pisk egget lett sammen og hell det i. Legg knekkebrødet i en plastpose, lukk den godt og knus det til smuler med en kjevle. Bland alt godt sammen med hendene og trill ut små kjøttboller på størrelse med golfballer.
-
Hell 1 ss olje i en støpejernpanne (ev. en annen panne som kan gå i ovnen), legg i kjøttbollene og sett den i ovnen i ca. 7 minutter. Avslutt med å steke kjøttbollene ferdig på komfyren på middels til høy varme til de har fått en fin stekeskorpe og er gjennomstekt.
-
Varm pitabrødene i ovnen. Legg de i et klede når de er klare for å holde de myke og varme.
-
Del tomatene i to, skjær rødløken i tynne skiver og vend sammen med 3 ss olivenolje, hvitvinseddik, 1⁄2 ts salt og oregano. Rør inn 1⁄2 ts salt i yoghurten.
-
Server kjøttbollene sammen med pitabrød, salat og yoghurt.