Lam i pitabrød med grillede grønnsaker

Ingen grunn til å vente på fårikålsesongen. Lam i pitabrød med grillede grønnsaker og yoghurt- og pistasjdressing smaker himmelsk.

Ingredienser

Lam i pitabrød med grillede grønnsaker og yoghurt- og pistasjdressing

  • 1 pk Lam grillskiver krydrede
  • 2 stk Søtpoteter
  • 4 stk Gulrøtter
  • 8 stk Vårløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ss Malt cumin
  • 0,5 ss Malt korianderfrø
  • Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk Sitron, skallet
  • 2 dl Gresk yoghurt
  • 2 ts Honning
  • 1 neve Frisk koriander
  • 1 dl Pistasjkjerner
  • 0,5 stk Agurk
  • Pitabrød

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotetene og skjær dem i skiver på langs. Skrubb eller skrell gulrøttene og skjær dem i staver på langs. Fjern røttene på vårløkene. Legg alt i en stor bolle, hell over oljen og vend det godt sammen.
  2. Bland cumin, malt koriander, 1 ts salt og nykvernet pepper og strø det over. Vend alt sammen igjen slik at alt krydderet er godt fordelt.
  3. Vask sitronen godt, tørk den og finriv skallet. Pisk det sammen med yoghurt, honning, finhakket koriander og grovhakkede nøtter. Smak til dressingen med en klype salt.
  4. Grill grønnsakene til de har blitt myke og fått fine grillstriper. Er bitene for små og faller gjennom risten kan du grille dem på et folieark.
  5. Grill kjøttet over direkte varme til det har fått en fin stekeskorpe, deretter over indirekte varme med lokket på til det er gjennomstekt.
  6. Varm pitabrødene raskt på grillen og server dem fylt med kjøttet skåret i tynne skiver, de grillede grønnsakene, agurken skåret i skiver med en ostehøvel og dressingen.