-
Legg et ark aluminiumsfolie på grillen over indirekte varme. Fordel hasselnøttene utover og grill dem til skallet blir mørkt. Hell dem over i et kjøkkenhåndkle (spar på folien), gni dem sammen for å fjerne skallet. Grovhakk nøttene og sett til side.
-
Skjær rødløken i tynne båter. Vend rødløk, ruccola og de grovhakkede hasselnøttene sammen i en stor bolle.
-
Del brokkolien i grove buketter, skrell stilken og skjær den i skiver. Vend brokkolibitene i litt olje og strø over en klype salt. Grill brokkolien på det samme foliearket til den har fått litt farge. Vend brokkolien inn i salaten.
-
Finhakk hvitløk og persille. Rør sammen yoghurt, 2 ss olje, hvitløk og persille i en skål. Del sitronen i to og grill den over direkte varme med snittsiden ned til den får fine grillmerker. Klem saften fra den ene halvdelen av sitronen i dressingen og rør godt. Smuldre i apetina, vend sammen og smak til med salt og pepper.
-
Grill ostegrillpølsene til de er gjennomstekte. Server dem med den grillede brokkoli- og hasselnøttsalaten, hvitløksdressingen og den andre halvparten av sitronen til å klemme over.