Ostegrill med grillet brokkoli- og hasselnøttsalat

Prøv en ny vri på grillpølsene med en enkel og smakfull salat av grillet brokkoli, nøtter og en frisk dressing.

Ingredienser

Ostegrill

  • 2 pk ostegrill

Grillet brokkoli- og hasselnøttsalat

  • 1 dl hasselnøttkjerner
  • 1 stk rødløk
  • 1 pose ruccula mix
  • 1 stk brokkoli
  • 1 ss olivenolje
  • flaksalt

Yoghurt- og apetina-dressing

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve frisk persille
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk sitron
  • 1 pk apetina
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg et ark aluminiumsfolie på grillen over indirekte varme. Fordel hasselnøttene utover og grill dem til skallet blir mørkt. Hell dem over i et kjøkkenhåndkle (spar på folien), gni dem sammen for å fjerne skallet. Grovhakk nøttene og sett til side.
  2. Skjær rødløken i tynne båter. Vend rødløk, ruccola og de grovhakkede hasselnøttene sammen i en stor bolle.
  3. Del brokkolien i grove buketter, skrell stilken og skjær den i skiver. Vend brokkolibitene i litt olje og strø over en klype salt. Grill brokkolien på det samme foliearket til den har fått litt farge. Vend brokkolien inn i salaten.
  4. Finhakk hvitløk og persille. Rør sammen yoghurt, 2 ss olje, hvitløk og persille i en skål. Del sitronen i to og grill den over direkte varme med snittsiden ned til den får fine grillmerker. Klem saften fra den ene halvdelen av sitronen i dressingen og rør godt. Smuldre i apetina, vend sammen og smak til med salt og pepper.
  5. Grill ostegrillpølsene til de er gjennomstekte. Server dem med den grillede brokkoli- og hasselnøttsalaten, hvitløksdressingen og den andre halvparten av sitronen til å klemme over.