Pølser med grillet brokkoli og pinjekjernedressing

Overrask med fantastiske pølser til middag.

Ingredienser

Pølser med grillet brokkoli

  • Folkets Ostegrill med bacon
  • 2 stk Brokkolier
  • Ca. 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 stk Sitron, kun skallet

Pinjekjernedressing

  • 0,6 dl Rødvinseddik
  • 2 ss Kaldt vann
  • 1 ss Fish sauce
  • 100 g Ristede pinjekjerner
  • 0,5 fedd Hvitløk
  • 1 klype Chilipulver
  • 0,6 dl Olivenolje

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen.
  2. Skjær av brokkolistilkene, skrell dem og skjær dem i skiver på langs. Skjær bukettene i grove biter. Vend dem inn i olje og strø over salt.
  3. Grill pølsene og brokkolibitene over direkte varme, til de er gjennomvarme og har fått fine grillmerker. Grill brokkolien på et aluminiumsfolieark, slik at bitene ikke faller gjennom risten.
  4. Spre pinjekjernedressingen utover et serveringsfat, legg på brokkolibitene og topp med litt ekstra olje, finrevet sitronskall, en klype salt og resten av pinjekjernene.
  5. Bland eddik, vann og fish sauce i en skål.
  6. Hell pinjekjernene (bortsett fra 1 ss som spares til servering), finrevet hvitløk og chilipulver i en foodprosessor sammen med halvparten av eddikblandingen.
  7. Kjør det sammen til en jevn puré. Tilsett gradvis oljen og resten av eddikblandingen mens motoren kjører. Skrap ned fra sidene underveis.