Tynnribbe med ovnsbakte rotgrønnsaker og solbærsaus

En perfekt oppskrift for deg som ønsker å variere tilbehøret til tynnribba.

Over 60 min
Middels
Tynnribbe med ovnsbakte rotgrønnsaker og solbærsaus

Slik gjør du

    1. 1
      To dager før steking:
      Rut svoren med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom
      svoren og litt ned i spekket. Tips: Man kan etterskjære litt i
      svoren etter at ribba har dampet seg opp, så deler svorbitene
      seg bedre! Gni ribba inn med salt og pepper. Legg den kjølig og
      dekk med aluminiumsfolie.
    2. 2
      Steking: Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribba med svorsiden opp
      i langpannen. Hell i litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med
      aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La stå og
      dampe i ca 45 minutter.
    3. 3
      Ta av folien. Ribba kan nå legges på rist over langpannen. Legg
      en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det
      laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk
      temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen.
      Stek videre i ca 1 1/2 time for tynnribbe, 2 1/2–3 timer for
      midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe.
    4. 4
      Én time før ribba er klar:
      Skjær rotgrønnsaker i fine former, på langs, i skiver eller grove
      biter. (De må ha omtrent samme størrelse før de stekes.) Legg
      dem i en ildfast form. Dryss over olje og stek i ovnen (under
      ribben) i ca. 30 minutter.
    5. 5
      Kok opp solbærsirup, vann og soyasaus. Smuldre i en halv
      buljongterning. Rør godt. Spe med maisenna eller potetmel
      (du finner veiledning på pakken) og la det tykne litt.
    6. 6
      Skrell og skjær appelsinen i skiver. Bland sammen med ruccola
      og litt olivenolje.
    7. 7
      Server ribba med rotgrønnsaker, frisk salat og solbærsaus.