Tynnribbe med ovnsbakte rotgrønnsaker og solbærsaus
En perfekt oppskrift for deg som ønsker å variere tilbehøret til tynnribba.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1To dager før steking:
Rut svoren med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom
svoren og litt ned i spekket. Tips: Man kan etterskjære litt i
svoren etter at ribba har dampet seg opp, så deler svorbitene
seg bedre! Gni ribba inn med salt og pepper. Legg den kjølig og
dekk med aluminiumsfolie. - 2Steking: Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribba med svorsiden opp
i langpannen. Hell i litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med
aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La stå og
dampe i ca 45 minutter. - 3Ta av folien. Ribba kan nå legges på rist over langpannen. Legg
en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det
laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk
temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen.
Stek videre i ca 1 1/2 time for tynnribbe, 2 1/2–3 timer for
midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe. - 4Én time før ribba er klar:
Skjær rotgrønnsaker i fine former, på langs, i skiver eller grove
biter. (De må ha omtrent samme størrelse før de stekes.) Legg
dem i en ildfast form. Dryss over olje og stek i ovnen (under
ribben) i ca. 30 minutter. - 5Kok opp solbærsirup, vann og soyasaus. Smuldre i en halv
buljongterning. Rør godt. Spe med maisenna eller potetmel
(du finner veiledning på pakken) og la det tykne litt. - 6Skrell og skjær appelsinen i skiver. Bland sammen med ruccola
og litt olivenolje. - 7Server ribba med rotgrønnsaker, frisk salat og solbærsaus.
- 1