-
2 DAGER FØR STEKING:
Rut svoren med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom
svoren og litt ned i spekket. Tips: Man kan etterskjære litt i
svoren etter at ribba har dampet seg opp, så deler svorbitene
seg bedre! Gni ribba inn med salt og pepper. Legg den kjølig og
dekk med aluminiumsfolie.
-
STEKING:
Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribba med svorsiden opp
i langpannen. Hell i litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med
aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La stå og
dampe i ca 45 min.
-
Ta av folien. Ribba kan nå legges på rist over langpannen. Legg
en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det
laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk
temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen.
Stek videre i ca 1 1/2 time for tynnribbe, 2 1/2–3 timer for
midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe.
-
Én time før ribba er klar:
Skjær rotgrønnsaker i fine former, på langs, i skiver eller grove
biter. (De må ha omtrent samme størrelse før de stekes.) Legg
dem i en ildfast form. Dryss over olje og stek i ovnen (under
ribben) i ca. 30 min.
-
Kok opp solbærsirup, vann og soyasaus. Smuldre i en halv
buljongterning. Rør godt. Spe med maisenna eller potetmel
(du finner veiledning på pakken) og la det tykne litt.
-
Skrell og skjær appelsinen i skiver. Bland sammen med ruccola
og litt olivenolje.
-
Server ribba med rotgrønnsaker, frisk salat og solbærsaus.
Godt for store og små!