Grillet Ytrefilet av svin med tapenadepoteter og urter

Blir dette din favoritt?

Ingredienser

Ytrefilet av svin

  • 700 g Tinas Ytrefilet av svin
  • 1 neve friske urter
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk lime
  • 1 ss smør
  • salt
  • olivenolje
  • sort pepper
  • brekkbønner til servering

Tapenadepoteter

  • 800 g amadinepoteter
  • 2 dl sorte oliven uten sten
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 stk rødløk
  • 3 ss kapers
  • 4,5 stk Makaløs ansjosfileter
  • 1 dl hakkede friske urter
  • 1 klype sukker
  • 1 ss smør
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir, grovhakk urtene og riv løken på et rivjern.
  2. Gni kjøttet inn med urter, olivenolje og revet løk. Tilsett salt og pepper.
  3. Legg på lokk og grill kjøttet på lav varme i ca 30-35 minutter. Snu kjøttet et par ganger under grillingen og løft det av grillen når kjernetemperaturen nærmer seg 70-72 grader (bruk steketermometer). La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i skiver.
  4. Tapenadepoteter Skrubb potetene. Kok dem myke i saltet vann. Renn av og la potetene avkjøles litt.
  5. Finhakk oliven, rødløk, hvitløk, ansjos og kapers til en fin jevn tapenade.
  6. Stek potetene i smør til de begynner å bli gyllent brune, tilsett tapenade, hakkede urter og bland det godt med potetene. Krydre med en klype sukker og et par runder fra kvernen med sort pepper.
  7. Serveres med tapenadepoteter, brekkbønner og en limebåt til å presse over kjøttet.
  8. Tips! En klype sukker på potetene runder av tapenade-smaken perfekt!