-
Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir, grovhakk urtene og riv løken på et rivjern.
-
Gni kjøttet inn med urter, olivenolje og revet løk. Tilsett salt og pepper.
-
Legg på lokk og grill kjøttet på lav varme i ca 30-35 minutter. Snu kjøttet et par ganger under grillingen og løft det av grillen når kjernetemperaturen nærmer seg 70-72 grader (bruk steketermometer). La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i skiver.
-
Tapenadepoteter
Skrubb potetene. Kok dem myke i saltet vann. Renn av og la potetene avkjøles litt.
-
Finhakk oliven, rødløk, hvitløk, ansjos og kapers til en fin jevn tapenade.
-
Stek potetene i smør til de begynner å bli gyllent brune, tilsett tapenade, hakkede urter og bland det godt med potetene. Krydre med en klype sukker og et par runder fra kvernen med sort pepper.
-
Serveres med tapenadepoteter, brekkbønner og en limebåt til å presse over kjøttet.
-
Tips! En klype sukker på potetene runder av tapenade-smaken perfekt!