Nakkekoteletter med mozzarella- og nektarinsalat

Denne retten kombinerer grillede nakkekoteletter med en lett og frisk nektarinsalat toppet med ristede frø.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk nakkekoteletter
  • 1 pk mozzarella
  • 3 stk nektariner
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 pose baby leaf
  • 1 neve frisk basilikum
  • 1 stk lime
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ts cumin
  • 0,5 ts chilipulver
  • 3 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Start med å la kjøttet bli romtemperert. Grill kjøttet over direkte varme til det har fått fine grillmerker og er ferdig stekt. La det hvile.
  2. Vend sammen mozzarella revet i grove biter, nektariner og rødløk skåret i tynne båter, baby leaf og grovhakket basilikum.
  3. Riv i limeskallet, krydre med en klype salt og pepper og vend det godt sammen.
  4. Rist gresskarkjernene og sesamfrøene i en liten kjele over middels lav varme til de er gylne. Fjern kjelen fra varmen, tilsett cumin, chili og honning og rør om til honningen har smeltet.
  5. Klem i saften fra halve limen og tilsett en klype salt. Topp salaten med olivenolje og honningmiks og server den sammen med kjøttet.