Ytrefilet av svin med grillet vårløk

Prøv denne enkle retten med grillet svinefilet og vårløk som tilbehør.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 pakke svin ytrefilet
  • 1 bunt vårløk
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 ss rosiner
  • 1,5 ss rødvinseddik
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 pk naan- eller pitabrød
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Start med å varme opp grillen.
  2. Legg grovhakkede rosiner i en liten skål med eddik og la dem hvile til du er klar til å spise.
  3. Grill ytrefileten og vårløken over direkte varme. Svinet skal få grillmerker og være så vidt er gjennomstekt når du tar det av og legger det for å hvile. Vårløken tar du av når de har fått fine grillmerker og er møre.
  4. Når vårløken er klar skjærer du den i grove biter og vender dem inn i rosinblandingen, 2 spiseskjeer olje, pinjekjerner og en ekstra klype salt og pepper. La stå noen minutter.
  5. Grill brødene raskt over indirekte varme, og skjær dem i mindre biter.
  6. Spre yoghurten utover et fat og topp med vårløk med rosindressing, brød og server sammen med kjøttet.