-
Renskjær svinefileten for slintrer og fett. Legg kjøttet på en tallerken, hell over litt olivenolje og dryss med salt og pepper. Skrell ananasen og skjær den i 1 cm tykke ringer. Del fennikelen i 1/2 cm tykke skiver på tvers. Drypp litt olivenolje over både ananas og fennikel, og krydre med salt og pepper.
-
Grill svinefilet, ananas og fennikel over høy varme til de får tydelige grillmerker. Flytt dem over på indirekte varme og la dem steke videre til de er ferdige. Sjekk kjøttet med et steketermometer – det er klart når kjernetemperaturen er 63-65 grader. La kjøttet hvile før servering.
-
Skrell sitronene og fjern steinene. Kjør sitronbitene i en stavmikser med honning og begge typene olje til du får en jevn blanding. Sil blandingen og oppbevar den i kjøleskap frem til servering.
-
Skjær svinefileten i fine skiver. Legg skivene på et fat sammen med de grillede grønnsakene. Strø over ruccula og smak til med sitronvinaigrette før servering.