Kokt svineknoke med glatt rotmos og syltet persillerot
Tradisjonell husmannskost har aldri smakt bedre
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Svineknoker
- Knoke: Skyll knokene i kaldt vann. Legg dem i en kjele og tøm på vann til knokene dekkes. La det koke opp, og skum av kokevannet.
Rotmos
- Skrell gulroten, persilleroten og løken, skjær grønnsakene i biter og legg i kjelen. Tilsett pepperkornene og laurbærbladene.
- Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.
- Skrell kålroten, gulrøttene og potetene til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kokevannet fra knokene sammen med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30–35 minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side kokevannet.
- stavmikser sammen med litt av kokekraften. Spe mosen med litt av kokekraften til den blir myk og glatt, og smak til med salt og pepper.
- Server kjøttet med rotmos, syltet persillerot og brunet smør som dryppes over retten.
Syltet persillerot
- Syltet persillerot: Gi alle ingrediensene til syltelaken, unntatt dillen, et oppkok. Avkjøl laken. Skrell og grovriv persilleroten på rivjern, og tøm over den avkjølte laken. La persilleroten stå i ca. 2 timer i kjøleskap. Bland inn dillen ved servering.