Kokt svineknoke med glatt rotmos og syltet persillerot

Tradisjonell husmannskost har aldri smakt bedre

60+ min
Middels
Kokt svineknoke med glatt rotmos og syltet persillerot

Slik gjør du

  1. Svineknoker

    1. 1
      Knoke: Skyll knokene i kaldt vann. Legg
      dem i en kjele og tøm på vann til knokene
      dekkes. La det koke opp, og skum
      av kokevannet.
  2. Rotmos

    1. 1
      Skrell gulroten, persilleroten og løken, skjær grønnsakene i biter og legg i kjelen.
      Tilsett pepperkornene og laurbærbladene.
    2. 2
      Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet
      er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.
    3. 3
      Skrell kålroten, gulrøttene og potetene til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kokevannet fra knokene sammen med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30–35
      minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side kokevannet.
    4. 4
      stavmikser
      sammen med litt av kokekraften.
      Spe mosen med litt av kokekraften til den blir myk og glatt, og smak til med salt og pepper.
    5. 5
      Server kjøttet med rotmos, syltet persillerot og brunet smør som dryppes over retten.
  3. Syltet persillerot

    1. 1
      Syltet persillerot: Gi alle ingrediensene til syltelaken, unntatt dillen, et oppkok. Avkjøl laken. Skrell og grovriv persilleroten på rivjern, og tøm over den avkjølte laken. La persilleroten stå i ca.
      2 timer i kjøleskap. Bland inn dillen ved servering.