Grillribbe med bbq-marinerte poteter

Saftig grillribbe med smakfulle poteter og frisk slaw – en perfekt middag på grillen.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 pk grillribbe krydret 600 gram
  • 0,5 dl mandler
  • 0,5 dl worcestershire-saus
  • 0,5 dl ketchup
  • 0,2 dl eplecidereddik + 2 ts
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sriracha
  • 6 ss majones
  • 6 ss drømmelett
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts flaksalt
  • 2 stk fennikler
  • 0,5 stk rødløk
  • 0,5 stk brokkoli
  • nykvernet pepper
  • ca. 600 gram nypoteter

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og kok dem til de akkurat er myke nok til å føre en gaffel gjennom dem. Avkjøl dem på et kjøkkenhåndkle.
  2. Rist mandlene gylne i en kjele over middels varme, grovhakk dem og legg dem til side.
  3. Bland worcestershire-saus, ketchup, 0,2 dl eddik, brunt sukker, sriracha og 1⁄2 ts pepper i kjelen, kok det opp og rør det sammen. Når sausen er avkjølt vender du inn potetene.
  4. Pisk sammen majones, drømmelett, 2 ts eddik, hvitt sukker, flaksalt og 1⁄2 ts pepper i en bolle.
  5. Skjær fenniklene og rødløken i løvtynne skiver og brokkolien i små buketter. Stilken kan du skrelle og skjære i tynne halvmåner. Vend fennikelen, rødløken og brokkolien sammen med den kremete dressingen og topp med mandlene rett før servering.
  6. Grill ribben først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe på begge sider og stek den ferdig over indirekte varme. Grill potetene over indirekte varme til de har fått fine grillmerker, legg dem tilbake i marinaden og server dem sammen med kjøttet og salaten.