Grillribbe med bbq-marinerte poteter

Frister det med ribbe til middag? Lag grillribbe med bbq-marinerte poteter og fennikel- og brokkolislaw på en fin sommerdag.

Ingredienser

Grillribbe med bbq-marinerte poteter og fennikel- og brokkolislaw

  • 2 pk Grillribbe krydret 600 gram
  • Ca. 600 gram Nypoteter
  • 0,5 dl Mandler
  • 0,5 dl Worcestershire-saus
  • 0,5 dl Ketshup
  • 0,2 dl Eplesidereddik + 2 ts
  • 0,5 ss Brunt sukker
  • 0,5 ts Sriracha
  • Nykvernet pepper
  • 6 ss Majones
  • 6 ss Drømmelett
  • 1 ts Sukker
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 2 stk Fennikler
  • 0,5 stk Rødløk
  • 0,5 stk Brokkoli

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og kok dem til de akkurat er myke nok til å føre en gaffel gjennom dem. Avkjøl dem på et kjøkkenhåndkle.
  2. Rist mandlene gylne i en kjele over middels varme, grovhakk dem og legg dem til side.
  3. Bland worcestershire-saus, ketchup, 0.2 dl eddik, brunt sukker, sriracha og 1⁄2 ts pepper i kjelen, kok det opp og rør det sammen. Når sausen er avkjølt vender du inn potetene.
  4. Pisk sammen majones, Drømmelett, 2 ts eddik, hvitt sukker, flaksalt og 1⁄2 ts pepper i en bolle.
  5. Skjær fenniklene og rødløken i løvtynne skiver og brokkolien i små buketter. Stilken kan du skrelle og skjære i tynne halvmåner. Vend fennikelen, rødløken og brokkolien sammen med den kremete dressingen og topp med mandlene rett før servering.
  6. Grill ribben først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe på begge sider og stek den ferdig over indirekte varme. Grill potetene over indirekte varme til de har fått fine grillmerker, legg dem tilbake i marinaden og server dem sammen med kjøttet og salaten.