-
Skjær auberginene i ca. 1.5 cm tykke skiver på skrått og spre dem utover et stekebrett eller stort
fat. Pensle dem raust med olje på begge sider. Strø over en god klype salt og pepper.
-
Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og knus dem grovt. Finhakk halvparten av
basilikumen. Finhakk eller riv hvitløken fint og bland den i en skål med valnøttene, 4 ss olje, den hakkede basilikumen, chilipulver og en klype salt og pepper.
-
Grill kjøttet først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe, deretter over indirekte varme til kjøttet er gjennomstekt.
-
Grill auberginskivene over indirekte varme til de har fine grillmerker på begge sider og har myknet, ca. 5 minutter på hver side.
-
Smør yoghurten utover et stort serveringsfat, legg på auberginen, hell over urtedressingen og topp med resten av basilikumbladene. Server sammen med kjøttet skåret i delikate skiver.