Indrefilet av svin med grillet aubergine og urtedressing

Gjør hverdagen til en fest med denne gode grillmiddagen.

40-60 min
Middels
Indrefilet av svin med grillet aubergine og urtedressing

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær auberginene i ca. 1.5 cm tykke skiver på skrått og spre dem utover et stekebrett eller stort
      fat. Pensle dem raust med olje på begge sider. Strø over en god klype salt og pepper.
    2. 2
      Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og knus dem grovt. Finhakk halvparten av
      basilikumen. Finhakk eller riv hvitløken fint og bland den i en skål med valnøttene, 4 ss olje, den hakkede basilikumen, chilipulver og en klype salt og pepper.
    3. 3
      Grill kjøttet først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe, deretter over indirekte varme til kjøttet er gjennomstekt.
    4. 4
      Grill auberginskivene over indirekte varme til de har fine grillmerker på begge sider og har myknet, ca. 5 minutter på hver side.
    5. 5
      Smør yoghurten utover et stort serveringsfat, legg på auberginen, hell over urtedressingen og topp med resten av basilikumbladene. Server sammen med kjøttet skåret i delikate skiver.