Skiver av ytrefilet med sprøstekte poteter og grillet paprikasaus

La dette bli dagens grillmiddag.

20-40 min
Middels
Skiver av ytrefilet med sprøstekte poteter og grillet paprikasaus

Slik gjør du

  1. Skiver av ytrefilet

    1. 1
      Tørk godt av ytrefiletene, gni dem inn med noen klyper salt og romtemperér dem.
    2. 2
      Grill kjøttet på direkte varme. La det hvile.
      Server kjøttet med sprøstekte poteter grillet paprikasaus og en neve salat. Dryss finhakket persille over.
  2. Sprøstekte poteter

    1. 1
      Kok/damp potetene til de akkurat er gjennomkokt. Spre dem utover et stort stekebrett dekket med oljet aluminiumsfolie så de avkjøles raskere.
    2. 2
      Når de er kalde nok til å håndteres, klemmer du dem forsiktig ned mot brettet med bunnen av et glass så de flates litt ut, men ikke faller fra hverandre.
    3. 3
      Pensle oljen over og strø på et par klyper salt. Grill potetene på foliearket over direkte varme.
  3. Grillet paprikasaus

    1. 1
      Del paprikaene i fire, fjern frø og hinner og grill dem over direkte varme med skinnet ned til de er litt svartbrent. Legg dem i en plastpose så skinnet løsner.
    2. 2
      Del tomaten i to og grill i et par minutter med snittsiden ned.
    3. 3
      Rist nøttene gylne i en tørr stekepanne på middels til lav varme.
    4. 4
      Legg paprika, nøtter, eddik, kajennepepper, olje og en klype salt i en blender. Riv/finhakk hvitløken og ha den i. Kjør det sammen til en jevn og fin saus.