Spareribs med grillet vannmelon og BBQ-marinerte småpoteter

Har du prøvd å grille vannmelon før? Her får du melonen servert med herlig spareribs.

Ingredienser

Spareribs og BBQ-marinerte småpoteter

  • Ca. 1,4 kg spareribs
  • 8-12 stk småpoteter
  • Ca. 3 ss valgfri BBQ saus

Grillet vannmelon

  • 0,5 stk vannmelonn
  • 2 stilker frisk rosamarin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen til middels høy varme. Grill spareribsene over direkte varme til de har fått tydelige grillmerker og er gjennomvarme.
  2. Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er nesten møre. Vend potetene i BBQ-saus. Grill potetene over direkte varme til de får en fin farge og er helt gjennomstekte.
  3. Skjær vannmelonen i 2 cm tykke skiver, deretter i båter. Finhakk rosmarin og rør sammen med olje, salt og pepper. Pensle blandingen over vannmelonstykkene. Grill dem over direkte varme i 3–5 minutter på hver side til de er gjennomvarme. Server med sitronbåter til å klemme over.