Taco med grillet ytrefilet av svin, mais og salsa verde

Denne tacoen kombinerer grillet svinefilet, søt mais og frisk salsa verde for en smakfull middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 pk svin ytrefilet
  • 4 stk maiskolber
  • 1 stk lime
  • 1 pose ruccula
  • 1 dl frisk koriander (blader og stilker), sammenklemt
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1 liten sjalottløk
  • 0,5 stk rød chili
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 pk små maistortillas
  • drømmelett
  • ca. 4 ss olivenolje
  • ca. 1/3 ts flaksalt

Slik gjør du

  1. Pensle maiskolbene med olje. Vask limen godt og tørk den.
  2. Legg 1 dl ruccula (sammenklemt), koriander, hvitløk, sjalottløk, saften og finrevet skall av limen, chili og eddik i en liten foodprosessor og kjør det sammen til det er fint hakket. Rør inn 2 ss olivenolje og salt og sett salsaen til side.
  3. Grill kjøttet først over direkte varme for å få en fin grillskorpe, deretter over indirekte varme til kjøttet er gjennomstekt. Grill maisen over indirekte varme til de er gjennomstekt og har fine grillmerker.
  4. La kjøttet hvile og skjær det i tynne, delikate skiver. Hold en ende av maisen og før en kniv langs kolben for å skjære av kornene.
  5. Varm tortillaene raskt på grillen og server dem toppet med drømmelett, ruccula, kjøtt, mais og salsa verde.