Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Lag helstekt kylling med bakte rødbeter og gulerøtter. Denne oppskriften har et lite preg av jul, samtidig som den enkelt kan tilpasses med grønnsaker i sesong.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Kylling

  1. Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft. Bland allehånde, malt pepper og salt og gni det inn i kyllingen. Fyll en hermetikkboks med nellikspiker, pepperkorn, skallet av appelsinen og frukten skåret i båter.
  2. Fyll opp boksen med appelsinjuice og tre kyllingen på boksen. Bak kyllingen i cirka 1.5 time, til kjernetemperaturen er 68 grader, og hvil den godt før servering, gjerne opp mot 20-30 minutter.
  3. Når du har satt inn kyllingen begynner du med en gang å skrelle gulrøttene. Del dem i to på langs og legg dem i en ildfast form. Vend dem inn i olje, honning og en klype salt og bak dem i cirka en time i ovnen sammen med kyllingen, til de har fått en fin stekeskorpe.
  4. Skrell betene og skjær dem i én cm tykke skiver. Vend dem inn i oljen og bak dem i ovnen sammen med kyllingen til de er helt møre. Avkjøl dem og skjær dem i terninger. Vend sammen med rødløk skåret i tynne båter, rømme og valnøtter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og topp med finhakket vårløk.
  5. Vend spinaten inn i gulrøttene før servering.