Fritert kylling og ertedipp i lompe

20-40 min
Middels
Fritert kylling og ertedipp i lompe

Slik gjør du

  1. Paneringsmelet

    1. 1
      Bland sammen mel, maisenna, bakepulver og krydder til paneringsmelet.
      Gjør klar en annen skål der du blander sammen paneringsrøren. Varm opp oljen i en stekepanne eller frityr (hvis du har), til den holder cirka 180 grader (slå av kjøkkenviften, så risikerer du ikke at hele huset tar fyr!)

      Vend kyllingbitene i det krydrede paneringsmelet så kjøttet blir ordentlig dekket. Rist av overflødig panering, og dypp deretter kyllingen i paneringsrøren, så det dekker kjøttet ordentlig. Rist av overflødig røre og avslutt med å dyppe kyllingen i paneringsmelet igjen til bitene blir godt dekket.

      Friter i flere omganger (for å unngå at temperaturen på oljen skal synke for mye) i 6-8 minutter til kyllingbitene er vakre og gyllenbrune på utsiden og saftige i midten. La renne av på kjøkkenpapir før servering.
  2. Tilbehør

    1. 1
      Riv gulrøttene på et grovt rivjern, skvis over limesaft og smak til med en klype salt. Varm lompene i en stekepanne og legg de på et fat sammen med gulrotsalaten.
  3. Ertedipp

    1. 1
      Kjør alt i en mikser til du får en tykk og grønn dipp. Smak til med Tabasco og salt.
      Server den friterte kyllingen i lomper med ertesausen og gulrotsalaten. Nyt!