Hel kylling med appelsin, quinoasalat og blomkål

Hel kylling med appelsin, quinoasalat og blomkål

Appelsin tilfører kylling en frisk smak og gjør kyllingen ekstra saftig.

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Dette trenger du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Ha kylling i en ildfast form eller aluminiumsform. Del appelsiner i små båter og trykk dem inn i buken på kyllingen. Smør kyllingen godt med olje. Gni inn skinnet med salt og pepper og stek i ovn i 35 minutter. Ta den ut og riv parmesan over. Stek i 10 minutter til, eller til den har en kjernetemperatur på ca 82 grader.
  2. I mellomtiden blander du quinoa, mais og ruccola. Rårasp blomkål på rivjern og ha i salaten sammen med strimlet purre.
  3. Server nystekt kylling med quinoasalat og eventuelt litt gresk yoghurt eller matyoghurt til. Husk å få med all smeltet parmesan og appelsinsaft fra formen når du serverer.