Helstekt kylling med grønnsaksris og karrisaus

Helstekt kylling med grønnsaksris og karrisaus

Bruk alt! Eventuelle rester av kyllingen passer supert i en salat. Søk etter «oppskrift på hvit saus» i søkefeltet øverst på siden.

40-60 min
Middels

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Ha kyllingen i en ildfast form. Del sitron og hvitløk i båter og trykk dem inn i buken på kyllingen. Smør kyllingen godt med olje. Gni inn skinnet med salt og pepper og stek i ovnen i 45 min, eller til den har en kjernetemperatur på ca. 82 grader.
  2. I mellomtiden koker du ris etter anvisning på pakken. Kutt stangselleri i biter. Ha erter og stangselleri i risen når den er ferdig. Varm opp den hvite sausen, smuldre i hønsebuljong og tilsett karri. Server kyllingen varm eller kald med grønnsaksris og karrisaus.