Julekylling med ovnsbakte poteteer og granateplesalat

Julekylling med ovnsbakte poteteer og granateplesalat

Kylling er helt super julemat. Her med en fantastisk granateplesalat.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Kylling og poteter

  1. Forvarm ovnen til 230 grader. Tørk godt av kyllingen.
  2. Skrell potetene og del dem i to, eventuelt fire dersom de er store. Plasser dem i en stor ildfast form, hell over halvparten av oljen og vend dem godt inn. Strø over 0,5 ts salt og 0,5 ts pepper.
  3. Rør ut buljongen i vannet og hell over sammen med sitronsaften. Del hvitløken i to på tvers og legg den i med snittsiden ned.
  4. Rør sammen allehånde, brunt sukker, 1 ts salt og 0,5 ts pepper med resten av oljen, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Plasser den i midten av formen (skyv potetene litt til side), med brystet opp. Fest vingene under kroppen for å unngå at de blir brent.
  5. Plasser formen i ovnen slik at kyllinglårene peker innover – de trenger mest varme og lengst steketid. Bak kyllingen i ovnen i ca. 60 minutter, til væsken har fordampet og potetene er sprø og gylne. Vend dem gjerne litt underveis.
  6. Når kjernetemperaturen (mellom kyllinglåret og -brystet) måler 68 grader, er kyllingen ferdig og skal hvile i 15-20 minutter før servering.

Salat

  1. Finhakk løken og legg den i en skål med eddik, olje, honning og salt. La blandingen godgjøre seg mens du tilbereder resten.
  2. Skrell pistasjnøttene og grovhakk dem. Del granateplet i to, bryt det åpent og hold det over en stor bolle mens du slår ut frøene med håndtaket av en kniv mot skallet.
  3. Skjær agurken i små terninger og grovhakk persillen. Vend inn nøttene og løkblandingen og server straks.