Kylling med byggrynsalat og urtedressing

Kylling med byggrynsalat er en god og mettende middag. Restene kan du spise til lunsj i morgen.

20-40 min
Middels
Kylling med byggrynsalat og urtedressing

Slik gjør du

    1. 1
      Kok byggrrisen etter anvisning på pakken og spre den utover et fat for å avkjøle den litt.
    2. 2
      Del tomatene i to og skjær agurken i fine terninger. Snitt vårløken i tynne skiver på skrått. Finhakk 1.5 dl persille og vend alt sammen med 0.5 dl olivenolje, 1⁄2 ts salt og kjernene fra granateplet.
    3. 3
      Kjør sammen koriander, 3.5 dl persille, hvitvinseddik, cumin, hvitløk, 1⁄2 ts salt og pepper i en foodprosessor til alt er finhakket. Hell det over i en skål og rør inn 1,5 dl olje. Smak til med salt og sett til side.
    4. 4
      Tørk godt av kyllingfiletene, pensle dem med olje og strø over salt og pepper. Grill dem på direkte varme 2-3 minutter på hver side. La dem deretter steke på indirekte varme til de er gjennomstekt, ca 7-8 minutter.
    5. 5
      Skjær sitronene i to og grill dem med snittsiden ned til de har fått tydelige grillmerker.
      Server kyllingen og salaten toppet med dressing og en halv sitron til hver person.