Kyllinglår med sitron-stekte høstgrønnsaker og hvitløkssmør
Høstens deiligste råvarer i skjønn forening
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Hvitløkssmør
- 1Sett ovnen på 200 grader.
Gni kyllinglårene inn med sambal oelek og olivenolje, og tilsett godt
med salt og pepper. - 2Skyll og skrell rotgrønnsakene og blomkålen. Del rotgrønnsakene og
hvitløken i to, og del blomkålhodet i store buketter. Skjær sitronen i
skiver. - 3Bland grønnsakene med timian, salt, sort pepper og olivenolje.
Legg dem på et brett sammen med kyllinglårene, og stek i ovnen i ca.
35–40 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
Rør sammen ingrediensene til hvitløksmøret. Legg hvitløkssmøret
ut over innholdet i pannen med skje i de siste 2–3 minuttene av
steketiden, slik at det smelter over grønnsakene og kyllingen.
- 1