Kyllinglår med sitron-stekte høstgrønnsaker og hvitløkssmør

Høstens deiligste råvarer i skjønn forening

40-60 min
Middels
Kyllinglår med sitron-stekte høstgrønnsaker og hvitløkssmør

Slik gjør du

  1. Hvitløkssmør

    1. 1
      Sett ovnen på 200 grader.
      Gni kyllinglårene inn med sambal oelek og olivenolje, og tilsett godt
      med salt og pepper.
    2. 2
      Skyll og skrell rotgrønnsakene og blomkålen. Del rotgrønnsakene og
      hvitløken i to, og del blomkålhodet i store buketter. Skjær sitronen i
      skiver.
    3. 3
      Bland grønnsakene med timian, salt, sort pepper og olivenolje.
      Legg dem på et brett sammen med kyllinglårene, og stek i ovnen i ca.
      35–40 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
      Rør sammen ingrediensene til hvitløksmøret. Legg hvitløkssmøret
      ut over innholdet i pannen med skje i de siste 2–3 minuttene av
      steketiden, slik at det smelter over grønnsakene og kyllingen.