Lårfilet av kylling med peanøttsaus “satay” og varm kinakål

Supergod oppskrift med spennende tilbehør.

20-40 min
Middels
Lårfilet av kylling med peanøttsaus “satay” og varm kinakål

Slik gjør du

  1. Satay-saus

    1. 1
      Stek kyllingen i olivenolje i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
      Tips!

      Bruker du ferdiggrillede kyllinglår trenger du bare å gjennomvarme de.

    2. 2
      Del brokkolien i små buketter, skrell også roten på brokkolien og kutt i fine strimler. Skjær kinakålen i strimler og legg den sammen med brokkolien i en bolle, tilsett sambal oelek, et par spiseskjeer olivenolje, presset limesaft samt hakkede urter og bland godt. Krydre med salt og pepper.
    3. 3
      Satay-saus: Skrell hvitløk og sjalottløk, skjæres i tynne skiver. Løk og karri brunes i litt rapsolje. Tilsett peanøtter, honning og kokosmelk. La det hele koke opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 2-3 minutter. Blandes til en jevn saus med en stavmikser. Ha sausen i en bolle.
    4. 4
      Legg lårfiletene og grønnsakene på et fat og server med sataysausen ved siden av.