Øldampet kylling med Santa Clausthaler
De nydelige smakene fra alle krydderne og dampen fra Santa Clausthaler alkoholfri øl gir en utrolig saftig, mør og smakfull kylling.
60+ min
Middels
Tips!
Bruk en boksåpner til å fjerne hele toppen av ølboksen. Det kommer til å maksimere kyllingens opptak av ølsmak.
Slik gjør du
Krydderblanding
- 1Forvarm ovnen til 200°C. Sett en ildfast form på en langpanne for å slippe å skitne til ovnen din.
- 2Bland alle ingrediensene til krydderblandingen sammen.
- 3Åpne ølboksen og hell omtrent ¼ av den i den ildfaste formen. Sett ølboksen i midten av langpannen.
- 4Rens kyllingen og fjern eventuell innmat. Tørk den med kjøkkenpapir.
- 5Dryss kryddermiksen over kyllingen og gni krydderet godt inn i kyllingen med hendene. Husk alle kriker og kroker.
- 6Tre kyllingen stående over ølboksen og hell olivenolje over den.
- 7Stek kyllingen i ovnen i rundt en time til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. For å sjekke om den er ferdig, stikk en kniv i den tykkeste delen av låret, og se om saften som renner ut er klar.
- 8Server med stekte eller bakte poteter og en salat med salatdressingen med øl.
- 1