Øldampet kylling med Santa Clausthaler

De nydelige smakene fra alle krydderne og dampen fra Santa Clausthaler alkoholfri øl gir en utrolig saftig, mør og smakfull kylling.

60+ min
Middels
Øldampet kylling med Santa Clausthaler
Tips!

Bruk en boksåpner til å fjerne hele toppen av ølboksen. Det kommer til å maksimere kyllingens opptak av ølsmak.

Slik gjør du

  1. Krydderblanding

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200°C. Sett en ildfast form på en langpanne for å slippe å skitne til ovnen din.
    2. 2
      Bland alle ingrediensene til krydderblandingen sammen.
    3. 3
      Åpne ølboksen og hell omtrent ¼ av den i den ildfaste formen. Sett ølboksen i midten av langpannen.
    4. 4
      Rens kyllingen og fjern eventuell innmat. Tørk den med kjøkkenpapir.
    5. 5
      Dryss kryddermiksen over kyllingen og gni krydderet godt inn i kyllingen med hendene. Husk alle kriker og kroker.
    6. 6
      Tre kyllingen stående over ølboksen og hell olivenolje over den.
    7. 7
      Stek kyllingen i ovnen i rundt en time til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. For å sjekke om den er ferdig, stikk en kniv i den tykkeste delen av låret, og se om saften som renner ut er klar.
    8. 8
      Server med stekte eller bakte poteter og en salat med salatdressingen med øl.