Lefse med ørret eller laks
Denne kan fort bli en slager på julefrokosten.
20-40 min
Middels
Tips!
Selv om denne kan gi en smak av jul, kan den enkelt tilpasses sommer som vår. Dropp rosenkålen og bytt ut klementin med appelsin.
Slik gjør du
Ørret
- 1Sett ovnen på 180 grader. Legg fisken i en ildfast form og dryss over salt og pepper. Ha over noen klatter smør og stek den i ovnen i ca. 15 minutter.
- 1
Korianderrømme
- 1Bland rømme, finhakket koriander og skall og saft fra én lime. Sett kjølig.
- 1
Klementinsalat
- 1Skrell og grovhakk klementiner. Ha i revet ingefær. Skrell agurk og del den på langs. Ta vekk kjernen med en skje, og skjær deretter i tynne strimler. Bland salaten godt sammen.
- 2Del fisken i mindre biter. Fordel korianderrømme utover lefsene. Ha over strimlet rosenkål. Legg på klementinsalat og topp med fisk. Spar gjerne litt frisk koriander til pynt!
- 1