Røkt laksepaté med frøknekkebrød

Røkt laksepaté med frøknekkebrød

Røkt laksepaté servert med sprøtt frøknekkebrød – enkel å ta med på stranden eller i matpakken.

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Røkt laksepaté

  1. Sett ovnen på 150 grader. Legg bakepapir på en stakeplate og smør inn bakepapiret med smør.
  2. Rør sammen alle ingredienser og tilsett 2 dl kokende vann. Rør rundt til en deig. Fordel deigen ca 2 milimeter tykt utover hele stekeplaten.
  3. Dryss litt havsalt på toppen. Sett i ovnen i ca 50-60 minutter, til knekkebrødet er tørt og sprøtt. Kjøl av og del i biter før servering.
  4. Kutt laksefilet i biter. Bland laks, mascarpone og dijonsennep i blender eller med stavmikser til en jevn paté. Smak til med hakket dill, limesaft, revet limeskall, salt og pepper.
  5. Legg laksepatéen i et pent glass med lokk og server sammen med de hjemmebakte frøknekkebrødene.