Soya- og wasabimarinert laks med grillet salat

Prøv laks med smak fra Japan.

20-40 min
Middels
Soya- og wasabimarinert laks med grillet salat

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær squashen i skiver på skrått så du får dem så lange som mulig, ca 1 cm. tykke. Rens paprikaene og kutt dem i grove båter. Legg grønnsakene 30 minutter i en stor bolle, hell over 1-2 ss olje og en klype salt og vend dem godt inn.
    2. 2
      Grill fisken i 3-4 minutter på hver side over direkte varme på grillen – snu den når den lett slipper risten og har fått en fin stekeskorpe.
    3. 3
      Grill squashen direkte på risten og paprikaen på et folieark så den ikke faller gjennom. Vend dem når de har fått fine grillmerker og har begynt å bli myke.
    4. 4
      Finhakk sjalottløk og chili og bland med eddik og en klype salt og pepper i en liten skål. Pisk gradvis inn 6 ss olje slik at dressingen blir kremet.
    5. 5
      Vend sammen ruccula, de grillede grønnsakene og dressingen og topp med grovhakkede nøtter. Server straks sammen med fisken.