Lam i pitabrød med grillede grønnsaker
Ingen grunn til å vente på fårikålsesongen. Lam i pitabrød med grillede grønnsaker og yoghurt- og pistasjdressing smaker himmelsk.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Lam i pitabrød med grillede grønnsaker og yoghurt- og pistasjdressing
- Skrell søtpotetene og skjær dem i skiver på langs. Skrubb eller skrell gulrøttene og skjær dem i staver på langs. Fjern røttene på vårløkene. Legg alt i en stor bolle, hell over oljen og vend det godt sammen.
- Bland cumin, malt koriander, 1 ts salt og nykvernet pepper og strø det over. Vend alt sammen igjen slik at alt krydderet er godt fordelt.
- Vask sitronen godt, tørk den og finriv skallet. Pisk det sammen med yoghurt, honning, finhakket koriander og grovhakkede nøtter. Smak til dressingen med en klype salt.
- Grill grønnsakene til de har blitt myke og fått fine grillstriper. Er bitene for små og faller gjennom risten kan du grille dem på et folieark.
- Grill kjøttet over direkte varme til det har fått en fin stekeskorpe, deretter over indirekte varme med lokket på til det er gjennomstekt.
- Varm pitabrødene raskt på grillen og server dem fylt med kjøttet skåret i tynne skiver, de grillede grønnsakene, agurken skåret i skiver med en ostehøvel og dressingen.