Ørret og kremet potetsalat

Du trenger ikke gå inn for å lage fiskemiddagen.

40-60 min
Middels
Ørret og kremet potetsalat
Tips!

Server potetsalaten lun eller lag den i forkant og oppbevar den i kjøleskapet.

Slik gjør du

    1. 1
      Skrubb potetene og skjær dem i grove biter. Damp dem til de akkurat er ferdigkokt og du
      enkelt kan stikke en kniv inn uten av de faller sammen.
    2. 2
      Legg eggene i kokende vann og la dem koke i 7 minutter (lenger dersom du ønsker en helt hardkokt plomme). Avkjøl dem straks i rennende, kaldt vann før du skreller dem forsiktig.
    3. 3
      Skjær reddikene og vårløken i tynne skiver og legg dem i en stor salatbolle sammen med rucculaen. Klipp eller snitt mesteparten av gressløken fint og ha den i.
    4. 4
      Pisk sammen Drømmelett, majones, sennep, olivenolje, grovhakket sylteagurk og 1-2 ss syltelake i en liten bolle. Smak til dressingen med en klype salt og pepper. Vend forsiktig sammen salaten, potetene og dressingen og topp med eggene delt i to og resten av gressløken.
    5. 5
      Tørk godt av fisken, pensle den med olje og gni den inn med en god klype salt og pepper. Grill den i 3-4 minutter på hver side over direkte varme på grillen – snu den når den lett slipper risten og har fått en fin stekeskorpe. Server sammen med salaten.