Ingredienser
Spinatpannekake med stangselleri, rå eggeplomme og Jarlsbergost
-
4
dl
hvetemel
-
1
ss
bakepulver
-
0,3
ts
malt muskat
-
1
ts
salt
-
3
stk
egg
-
7
dl
melk
-
3
poser
babypinat (ca 195 g)
-
3
stilker
stangselleri
-
2
ss
smør til steking
Fyll
-
150
g
revet Jarlsbergost
-
6
stk
eggeplommer
Slik gjør du
-
Bland hvetemel, bakepulver, muskat og salt i en bolle. Ha i 3 hele egg og rør kraftig om. Visp inn melk til du har en jevn røre uten klumper. Skjær stangselleri i tynne skiver. Visp inn i røren sammen med 2 poser spinat (Spar 1 pose spinat til garnityr).
-
Smelt 1 ss smør i en stekepanne. Gjerne 24 cm i diameter om du har. Hell i halvparten av røren. Stek kun den ene siden av pannekaken på middels varme. Strø over halvparten av Jarlsbergosten når pannekakens overflate fortsatt har en kremaktig konsistens. Legg den over på en tallerken. Gjenta prosedyren og bruk resten av osten.
-
Avslutt med å legge 3 eggeplommer på hver pannekake, lag gjerne en grop i osten. Smak til med salt og pepper, og fordel 1 pose spinat likt på begge.