Pizza Margherita

En klassiker! Historien sier at den ble komponert av Italias dronning Margherita i 1889, derav navnet.

20-40 min
Middels
Pizza Margherita

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 250-275 grader. Sett inn en stekeplate.
    2. 2
      Riv tomatene og løken på rivjern og ha det i en skål. Bland inn de hermetiske tomatene, olivenolje og eddik. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Kjevle ut pizzadeigen og brett opp en tykk kant rundt pizzaen. Legg deigen på et bakepapir. Fordel tomatsausen og 1 mozzarella i biter utover deigen Ta den varme stekeplaten ut av ovnen og legg pizzaen forsiktig over på denne. Stek i ca. 12-15 minutter (Benyttes fersk surdeig, se steketid på pakning). Deigen skal gjerne ha en litt ”brent skorpe”.
    4. 4
      Topp den ferdige pizzaen med biter av mozzarella, delte cherrytomater og basilikumblader rett før servering.