Pizza med blomkålbunn og vegetartopping

Smakfull og deilig grønnsakspizza.

Ingredienser

  • 1 stk Stort blomkålhode
  • 4 dl Revet ost
  • 2 stk Egg
  • 1 klype Salt
  • 1 klype Pepper
  • 1 stk Søtpotet
  • 1 pose Grønnkål
  • 1 stk Rødløk
  • 2 dl Lett creme fraiche
  • 2 dl Revet parmesan
  • 1 stk Granateple
  • 1 pakke Bladpersille

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 grader. Del opp blomkålen og kjør den i en blender til det blir en ”melblanding” (du kan også bruke en rasp). Bland blomkål, revet ost, egg, salt og pepper godt sammen i en bolle. Legg bakepapir på en stor stekeplate og fordel blomkåldeigen utover. Trykk den ut med hendene så den blir tynn og jevn. Stek bunnen i 10 min.
  2. Skrell og skjær søtpoteten i tynne skiver. Stek den i litt olje til den er blitt litt myk. Hakk grønnkålen og skjær rødløken i ringer. Fordel crème fraîche på pizzabunnen. Ha deretter på søtpotet, grønnkål og rødløk. Dryss over revet parmesan. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 20 min. Ta ut granateplekjerner, finhakk persille og strø dette utover den ferdige pizzaen.