Pizza med pepperoni, fennikel og syltet paprika og chili

Med pepperoni, fennikel, syltet paprika og chili får du en pizza med masse smak.

40-60 min
Middels
Pizza med pepperoni, fennikel og syltet paprika og chili

Slik gjør du

  1. Dette trenger du

    1. 1
      Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, evt. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
    2. 2
      Skjær fennikelen i løvtynne skiver på langs, gjerne med en ostehøvel, mandolin eller siden på et rivjern. Riv grana padano-osten.
    3. 3
      Smør pizzasaus på bunnene, strø på ostene og fordel pepperoni og fennikelskiver utover.
    4. 4
      Grill pizzaene, en og en, under lokk til bunnen er sprø og gyllen og osten har smeltet.
    5. 5
      Fjern den fra grillen, topp med syltede grønnsaker og basilikumblader og server straks, gjerne med litt ekstra god olivenolje over.
    6. 6
      Skjær paprikaene og chilien i tynne skiver og legg dem i en skål. Kok opp vann, eddik, sukker og salt, rør om til alt har løst seg opp og hell laken over grønnsakene.