Fransk løksuppe

Fransk løksuppe med ostesmørbrød kan serveres som lunsj, middag eller forrett. Har du rester av gårsdagens brød er dette en smakfull måte å få brukt det opp på.

Ingredienser

Fransk løksuppe

  • 1 kg Gul løk
  • 3 ss Nøytral olje
  • 1 liter Vann
  • 0,5 ts Bakepulver
  • 1 dl Rødvin, kan sløyfes
  • 2 terninger Kjøttbuljong
  • 1 stk Laurbærblad
  • Salt og pepper

Ostesmørbrød

  • 4 skiver daggammelt brød
  • Ca. 100 g Revet ost 4 oster
  • 1 liten neve Frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell løken og skjær den i tynne båter på langs.
  2. Varm oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek løken under konstant omrøring til den er karamellisert, ca. 20 minutter.
  3. Rør sammen bakepulver og 1 ss vann, bland det i og stek til vannet har fordampet.
  4. Hell i vinen og la den fordampe før du heller i buljongen rørt ut i 1 l kokende vann.
  5. Tilsett laurbærblad og la suppen småkoke i 15 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper, fjern laurbærbladet og server i skåler toppet med hvert sitt ostesmørbrød.
  7. Topp brødskivene med ost og grill dem i et par minutter i ovnen til osten er gyllen og smeltet. Topp med litt timian før servering.