Grillede bananer med is og karamelliserte nøtter

Velg modne, men ikke overmodne bananer. Det vil gi best resultat!

Slik gjør du

  1. Rens grillen for eventuelle mat- eller hvitløksrester og pensle med en nøytral olje. Del bananene i to på langs – behold skallet på. Smelt halvparten av smøret i en tykkbunnet stekepanne og pensle over bananene. Legg dem til side.
  2. Sett stekepannen tilbake på middels varme, legg i resten av smøret, nøttene og sukkeret og stek i fem minutter under konstant omrøring. Straks sukkeret er smeltet og karamellisert, og dekker nøttene jevnt, fjerner du dem fra varmen og sprer dem utover et bakepapir. Strø over flaksalt. Etter 5-7 minutter er de avkjølt.
  3. Brett bakepapiret over dem og gi dem et par lette slag med baksiden av en kniv så de blir knust i litt mindre biter. Grill bananene over direkte varme med snittsiden ned til de er myke og karamelliserte i tuppene. Snu dem og grill ferdig til skallet lett løsner. Server dem rykende varme i skallet, sammen med is og nøttestrøssel.