Krydret havregrøt med pære og nøttemiks

Krydret havregrøt toppet med pære og nøttemiks – en god og enkel frokost.

Ingredienser

Nøttemiks

  • 2 dl nøtter (mandler/valnøtter/hasselnøtter)
  • 8 ss gresskar-/solsikkekjerner/sesamfrø/valmuefrø/linfrø

Grøt

  • 8 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 ts kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt muskattnøtt (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 8 dl vann
  • 8 dl melk
  • 4 stk pærer

Slik gjør du

  1. Nøttemiks: Skal du bruke hasselnøtter rister du dem først, slik at du lett kan fjerne den brune hinnen utenpå. Bland deretter resten av nøttene og frøene i en tykkbunnet kjele og rist dem på middels varme til de er gylne. Grovhakk miksen og sett den til side.
  2. Grøten: Del pærene i to og legg dem med snittsiden ned på et bakebrett. Pensle med litt olivenolje og dryss over salt og kanel. Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter, til de blir myke.
  3. Ha havregryn, solsikkekjerner, kanel, ingefær, muskatnøtt og salt i en kjele. Tilsett vann og melk, og rør godt sammen. Kok opp på middels varme under omrøring, og la småkoke i 5–10 minutter, til grøten har ønsket konsistens.
  4. Øs opp grøten i skåler. Topp med den bakte pæren i skiver og nøttemiksen.