-
Nøttemiks: Skal du bruke hasselnøtter rister du dem først, slik at du lett kan fjerne den brune hinnen utenpå. Bland deretter resten av nøttene og frøene i en tykkbunnet kjele og rist dem på middels varme til de er gylne. Grovhakk miksen og sett den til side.
-
Grøten: Del pærene i to og legg dem med snittsiden ned på et bakebrett. Pensle med litt olivenolje og dryss over salt og kanel. Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter, til de blir myke.
-
Ha havregryn, solsikkekjerner, kanel, ingefær, muskatnøtt og salt i en kjele. Tilsett vann og melk, og rør godt sammen. Kok opp på middels varme under omrøring, og la småkoke i 5–10 minutter, til grøten har ønsket konsistens.
-
Øs opp grøten i skåler. Topp med den bakte pæren i skiver og nøttemiksen.